טיפול פרטני

בכמה נקודות

1

בתקופות מסוימות בחיינו אנו עשויים להרגיש מצוקה רגשית, תחושות קשות של כעסים, חרדות, דכאון וחוסר אושר, וכד'. בטיפול אנו בודקים ביחד מהם היכולות, החוזקות, הכוחות וההישגים שלכם, ולצד זה - מהם הקשיים בהם נתקלתם בחייכם, אילו שיעורי חיים למדתם ואילו דפוסים פיתחתם על רקע חוויות ילדות, קשיים רגשיים ומשברי חיים. מבררים אם יש רצון לשפר את הדימוי העצמי, וכיצד ניתן להשיג תחושות טובות יותר ושביעות רצון בתחומי החיים השונים.

2

אני מזמינה אתכם לצלול לעומק נפשכם ולליבה שלכם, להבין מהיכן נובעים הקשיים שלכם והתחושות הקשות ולבנות יחד תוכנית טיפולית שמטרתה לזהות ולמצוא את הדרכים לריפוי שיסייעו לכם להתמודד באופן מיטבי שיגדיל את חופש הבחירה ותחושות חיוביות בחייכם.

3

מתי פונים לטיפול אישי?

טיפול אישי יכול להועיל במגוון רב של מקרים:

  • כאשר מופיעים קשיים במערכות יחסים שלכם עם הסובבים אתכם, במשפחה, בזוגיות או בעבודה.
  • בתקופות בהן אנו מרגישים תקיעות וצורך בשינוי, בקושי או בתסכול.
  • כאשר אתם חווים קשיים רגשיים, דימוי עצמי נמוך, תחושות של חוסר שייכות , דיכאון וחרדה, או קשיים בוויסות רגשי.
  • כאשר מתגלה קושי ביכולת לחוות הנאה וסיפוק ורגשות חיוביים נוספים.
  • כאשר אתם זקוקים לתמיכה וליווי במצבי משבר כמו פרידה, גירושין, טראומה, אובדן או פיטורים.

4

איך טיפול אישי עוזר?​

כולנו נולדים עם צרכים רגשיים כגון צורך בחום, אהבה ובטחון, צורך בביטוי רגשי, צורך בתיקוף חיצוני של רגשותינו, צורך בספונטניות ומשחק וצורך בגבולות מציאותיים. צרכי הליבה הרגשיים מלווים אותנו לכל אורך חיינו. כשצרכי הליבה מקבלים מענה בילדות, אדם לומד שיעורי חיים שיועילו לו בהמשך דרכו. כשצרכים אינם מקבלים מענה טוב דיו נוצרים שיעורי חיים לא מועילים מספיק, שמייצרים קשיים בהמשך הדרך, גם אם שירתו אתכם היטב בתקופות אחרות בחייכם ביחסיכם עם העולם הסובב אתכם.

בטיפול אנו בונים מפת דרכים של חלקי הנפש השונים ובודקים אילו שיעורים נלמדו בילדות שכבר אינם משרתים אתכם היטב כיום. המקום בו מתבצע המפגש הטיפולי הוא מקום שבו האדם יכול להקשיב לסיפורו הפנימי דרך המפגש עם המטפל, מפגש שיש בו סקרנות, חקירה, התבוננות, התלהבות ויותר מכל - הקשבה אמפטית.

תנאי ראשון לכך שהטיפול יעבוד הוא הרצון בטיפול, הרצון להשיג שינוי וההתמדה לאורך זמן. הקשר הטיפולי שנרקם הוא משמעותי לתוצאות הטיפול והצלחתו. הטיפול הוא תהליך חי ונושם, תהליך דינמי ויצירתי של התפתחות וגדילה שיימשכו גם לאחר שהוא יסתיים.

5

איך יודעים איזו שיטה מתאימה לכם ביותר?

מטפל עם ארגז כלים רחב ונסיון רב יכול לזהות אילו ערוצים יותר דומיננטיים אצל המטופל, כגון שכלתנות, תחושות גוף, רגשות וכד', שניתן להשתמש בהם לצורך התקדמות טיפולית, כאשר בהדרגה ניתן לפתוח את הטיפול לעוד ועוד ערוצים. המטפל מאתר בנוסף גם את החוזקות, הכוחות והמשאבים שעשויים לקדם את המטופל בשימוש נכון. על מנת שהטיפול יהיה ממוקד ואפקטיבי ויביא הישגים משמעותיים בעולם האמיתי, יש לתפור לכל מטופל תוכנית טיפול שתעשה שימוש בכלים הטיפוליים המתאימים ביותר לערוצים שאותרו אצלו.

6

מה אורך טיפול ממוצע בסוגי בעיות שונות?

ישנם טיפולים קצרי מועד, בעוד אחרים לוקחים זמן ממושך יותר. אורך הטיפול תלוי בגורמים רבים, כגון שיתוף הפעולה של המטופל, הקשר הטיפולי, משאבי המטופל, מידת הגמישות שלו, טראומות קודמות, משברי חיים שחווה המטופל, ועוד. מכיוון שמדובר על עניין אידיווידואלי מאד, לא ניתן לדבר על ממוצע אורך טיפול.

7

איך יודעים שהטיפול עובד?

כאשר טיפול יעיל ועובד כראוי, משבוע לשבוע תחושו השפעה על חייכם מבחינת יכולתכם להישאר מווסתים רגשית, לחוות תחושות הנאה ושמחה ותחושות חיוביות נוספות, לחוות הצלחות ושביעות רצון ביחסים בינאישיים מכל הסוגים, והפחתה בסימפטומים לא רצויים מסוג התקפי חרדה, דכאון, ועוד.

8

איך יודעים שהגיע הזמן לסיים את הטיפול?

בתחילת טיפול, כאשר בונים תוכנית טיפול משותפת, קובעים גם מה ייחשב להצלחה של הטיפול בעיניכם. כאשר תחושו שהגעתם לנקודה זו, יהיה זה הזמן לסיים את הטיפול. כלומר, מועד סיום הטיפול תלוי רק בכם ובמטרות שהצבתם לעצמכם כשהגעתם לטיפול.

מטופלים רבים מרגישים הטבה משמעותית בחייהם בעקבות הטיפול, מרגישים שיש להם כלים כדי להתמודד עם אתגרי החיים בעצמם ובאמצעות סביבתם הטבעית, חשים מחוברים למשאבים הפנימיים והחיצוניים שלהם, מרגישים אותנטיים ויכולים לבטא את עצמם ואת צרכיהם. לרוב, מטופלים חווים תחושת שחרור, התלהבות, עליה בהנאה והמוטיבציה לחקור את העולם, ומצויידים בארגז כלים שמאפשר להם יכולת להכיר ברגשותיהם ולווסת אותם, ולנהוג באופן מותאם לרצונם ולערכיהם.