טיפול בקהילת הלהט"ב

בכמה נקודות

1

למרות שהמצב הולך ומשתפר בעולם המערבי עבור רוב בני הקהילה הגאה, רובנו עדיין גדלים עם דימויים המדגימים לנו מהי נורמטיביות, שאינם כוללים דימויים לאנושות וחיים להט"בים. להט"בים רבים נחשפים לדימויים אלה מגיל ינקות, ואינם מצליחים למצוא מודלים להזדהות הדומים להם. לכן הם עלולים לפתח תחושה של עצמם כיוצאי-דופן, פגומים, וחווים תחושות בושה ואשמה. להט"בים נתונים פעמים רבות לקשיים רגשיים רבים ועמוקים יותר מאשר בעלי נטייה מינית הטרוסקסואלית בשל כך.

2

באילו קשיים רגשיים ונפשיים נתקלים בני קהילת הלהט"ב?

לא כל להט"ב חווה קשיים וזקוק לטיפול רגשי. אך ישנן סוגיות רגשיות ספציפיות האופייניות לבני הקהילה הגאה המחייבות התייחסות מיוחדת. הצורך שלנו בהרגעה, וויסות, קבלה ואהבה אינו תמיד מתמלא כיאות כאשר אנו להט"בים. מצוקה משמעותית מתפתחת לעיתים בעקבות תחושות שונות מבני-גילו מאותו המין, כאשר לעיתים קרובות הן מלוות בחוסר בהירות לגבי מהות השונות. מאוחר יותר, עלול להתפתח מנגנון של הסתרה ובושה עקב ה"סוד הנורא" שהילד נושא עימו. ילדים להט"ביים רבים הופכים למושא ללעג והשפלה מן הסביבה של בני גילם, ולעיתים גם של המבוגרים. חלק מן המבוגרים הקרובים עלולים להגיב באופן שונה לילדי משפחה בעלי מגדר שונה, מה שעלול ליצור בלבול ואצל הילד הלהט"בי. הם גם עלולים להביע תחושות דחייה וחוסר קבלה, לעיתים קרובות באופן בלתי מודע. התוצאה פעמים רבות היא התפתחות טראומות, וחשיפה לפגיעות שיש להן השלכות על איכות חיינו ושביעות הרצון שלנו מעצמנו ומחיינו בהמשך החיים.

3

מה מייחד את הטיפול בבני הקהילה?

הטיפול בבני הקהילה הגאה מתמקד לרוב בליווי תהליך הקבלה העצמית של המטופל, שלעיתים כרוכה גם ב"יציאה מן הארון" מול הסביבה. בטיפול פוגשים את המקומות הכואבים של הבושה, אובדן הפנטזיה ההטרוסקסואלית והאשמה. בקליניקה אנו מתייחסים להיבטים תוך-אישיים ובין-אישיים ייחודיים ללהט"בים. המטרה היא להכיר, למפות ולקבל את כל החלקים בתוכנו, גם כאלו שכבר בילדות למדנו להרחיק ולהסתיר, להתבייש בהם ולתקוף אותם.

4

מתי מומלץ ללהט"בים לפנות לטיפול מקצועי?

אם אתם חווים מצוקה רגשית כלשהי, סימפטומים כמו חרדות, דיכאון, אובדנות, הסתגרות או קושי ביצירת קשרים בינאישיים, קושי בוויסות רגשי וסימפטומים אחרים שמדאיגים אתכם ופוגעים באיכות חייכם ובתחושות סיפוק, אושר והנאה, חשוב שתפנו לגורם מקצועי מתאים שמתמחה במצבים הרגשיים ובסוגיות הנפשיות הייחודיות איתם מתמודדים בני הקהילה הלהט"בית. לא כל מטפל מתמחה בנושאים הללו, וכדאי לברר את העניין מראש כדי שתוכלו לקבל טיפול מותאם לצרכים שלכם, שיתבצע במלוא הרגישות והמקצועיות.

לקריאה נוספת בנושא התייחסות הורית ליציאה מן הארון בגיל ההתבגרות – הקליקו כאן.

לקריאה נוספת בנושא טיפים להורים להתמודדות טובה יותר עם גילוי הזהות המינית של ילדיהם  - הקליקו כאן.